Het spookte rond de Etna
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
04 Juni 2012 | Italië, Cefalù
Met mooi weer vertrokken en via binnenweggetjes de vulkaan Etna op. Bij het hoogste punt (v.w.b. de weg) is het een drukte van belang. Autobussen vol toeristen die allemaal met de kabelbaan naar halverwege de krater kunnen gaan. Ze zien dan een beetje rook. Dat kost 25 euro p.p. We doen dit niet, maken wat foto's en rijden met een boog om de vulkaan heen richting het noorden. Een fantastisch landschap. Nadeel is de staat van de wegen, veel gaten in de weg en verzakkingen. Dan pakken zich donkere wolken boven Sicilië en na een uurtje begint het zelf behoorlijk te regenen. Dat duurt een half uur en dan zijn we de bergen uit en is het weer droog. We rijden langs de noordkust naar het westen, Al met al heeft dit ons veel tijd gekost en komen wij pas rond 19 uur aan in het B&B pension Villa Rosa in Cefalú. Een erg toeristische badplaats waar de Nederlanders onder de toeristen in de meerderheid zijn. Morgen hopen we op goed weer en zullen we trachten om wat van de onderwaterwereld van Cefalú te zien, snorkelen dus (als het weer mee zit).